четвер, 13 жовтня 2016 р.

Про особливості викладання математики (рівень стандарту) в 10-11-х класах загальноосвітніх навчальних закладів

    Вивчення математики в 10-11-х класах на рівні стандарту здійснюється відповідно до навчальної програми та передбачає вивчення двох математичних курсів – алгебри і початків аналізу та геометрії. У разі відведення двох окремих сторінок у класному журналі – «Математика. Алгебра і початки аналізу» та «Математика. Геометрія» для обліку відвідування та оцінювання навчальних досягнень учнів сторінки у класному журналі заповнюються у такому порядку.
У І семестрі на вивчення алгебри і початків аналізу відводиться 1 год. на тиждень, на вивчення геометрії – 2 год. на тиждень. У ІІ семестрі на вивчення алгебри і початків аналізу відводиться 2 год. на тиждень, на вивчення геометрії – 1 год. на тиждень. У кінці кожної теми з алгебри і початків аналізу та з геометрії вчитель проводить тематичне оцінювання. При виставленні тематичної оцінки враховуються всі види навчальної діяльності, що підлягали оцінюванню протягом вивчення теми.
Семестрове оцінювання здійснюється на підставі тематичного окремо з алгебри і початків аналізу і окремо з геометрії. Типовими навчальними планами загальноосвітніх навчальних закладів ІІІ ступеню (затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 27.08.2010 року № 834 (зі змінами)) передбачене оцінювання учнями 10-11-х класів з математики. Семестрова оцінка з математики виводиться як середнє арифметичне семестрових оцінок з двох математичних курсів (алгебри і початків аналізу та геометрії) та здійснюється округлення до цілого числа. (Наприклад, учень/учениця має семестрові оцінки 8 з алгебри і початків аналізу і 9 з геометрії. Тоді середнє значення становитиме (8+9):2=8,5≈9. Отже, семестрова оцінка з математики – 9). Семестрова оцінка з математики виставляється без дати до класного журналу на сторінку з алгебри і початків аналізу в стовпчик з надписом «І семестр. Математика», «ІІ семестр. Математика» та на сторінку зведеного обліку. Семестрова оцінка може підлягати коригуванню відповідно до «Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів», затвердженої наказом Міністерства і науки України від 03 червня 2008 року № 496. Коригована семестрова оцінка з математики виводиться як середнє арифметичне скоригованих семестрових оцінок з двох математичних курсів (алгебри і початків аналізу та геометрії) та здійснюється округлення до цілого числа за наведеним прикладом. Виставляється коригована семестрова оцінка з математики на сторінку з алгебри і початків аналізу.
Річне оцінювання здійснюється на основі семестрових або скоригованих семестрових оцінок з математики. Річна оцінка з математики виставляється на сторінку з алгебри і початків аналізу в стовпчик з надписом «Річна. Математика». На сторінку зведеного обліку навчальних досягнень учнів річна оцінка з математики виставляється у стовпчик «Математика».

Немає коментарів:

Дописати коментар